Kundservice

Vad kan vi hjälpa dig med?

kundservice@ip-only.se

Redan fiberanslutna privat- och småföretagskunder med aktiva tjänster i våra öppna nät ska vända sig till sin tjänsteleverantör för felanmälan, frågor och support.

Kontaktinformation

IP-Onlys huvudkontor ligger på Bäverns Gränd 17 i centrala Uppsala. Karta

Vi har även kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingfors och Oslo.

Fullständiga kontaktuppgifter finns på IP-Onlys nationella webbplats

Kontaktsida
2019-04-15
|
Kategorier:

Nyheter,

Helsingborg

Byggstatus i Helsingborg

Som vi tidigare berättat har vi delat upp fiberutbyggnaden i Helsingborg i flera områden. Här kommer uppdaterad status för projekten.

Område 1
Området, som sträcker sig från Tågarp i söder till Tjutebrovägen i norr, har vi kommit en bra bit på väg i fiberutbyggnaden. I dagsläget har 81 procent av kunderna fått sin fiber installerad och driftsatt. Det mesta av grävarbetet är också snart klart, 94 procent är färdiggrävt. Vi beräknar att alla fastigheter i det här området ska vara installerade och driftsatta i oktober.

Område 2
Vi fortsätter att arbeta oss vidare norr- och västerut från Fjärestad. Idag har 56 procent av kunderna fått sin fiber installerad och driftsatt. Det mesta av grävarbetet är också snart klart, 81 procent är färdiggrävt. Vi beräknar att alla fastigheter i det här området ska vara installerade och driftsatta i oktober.

Område 3
Som vi skrev i förra inlägget började fiberutbyggnaden i östra delarna av Helsingborg och vi har jobbat oss åt nordväst. I ditt delområde har 84 procent av kunderna i projektet fått sin fiberanslutning driftsatt. Det mesta av grävarbetet är också snart klart, 99 procent är färdiggrävt. Vi planerar att vara klara med alla fiberinstallationer samt driftsättning av fibern i augusti.

Område 4
Som vi skrev i förra inlägget började vi fiberutbyggnaden i östra delarna av Helsingborg och har jobbat oss åt nordväst. I ditt delområde som ligger norr om E4:an har 28 procent av kunderna i projektet fått sin fiberanslutning driftsatt. Arbetet fortsätter nu norrut och vi har grävt 87 procent av sträckan. Vi beräknar att alla fastigheter ska ha fått sin fiber installerad och driftsatt vid årsskiftet. I maj kommer vi i det här området också gå ut med en säljkampanj så att ingen missar chansen att hoppa på fibertåget.

Område 5
I området som sträcker sig från Allerum fram till Utvälinge har vi nu 61 procent färdiggrävt. Vi har fått söka nytt bygglov för vår tekniknod. Om vi får bygglovet i tid så planerar vi att påbörja fiberinstallationerna i juni. Vi beräknar att alla fastigheter ska ha fått sin fiber installerad och driftsatt vid årsskiftet. I maj kommer vi i det här området också gå ut med en säljkampanj så att ingen missar chansen att hoppa på fibertåget.

Område 6
För att effektivisera och snabba på fiberutbyggnaden har vi ändrat om i planeringen för vissa områden. Det här området sträcker sig från Ormastorp, Broby, Västra Broby, Brogårda ner till Tjutebrovägen. Vår ambition är att påbörja fastighetsinstallationerna under oktober och vara klara till årsskiftet.


Generellt

Du kommer i god tid att bli kontaktad av IP-Onlys entreprenör för att boka en tid för tomtschakt och installation av fibermottagare.
För att kunna säkerställa att signalen kommer fram ber vi dig se till att din fiberdosa är strömsatt (PWR-lampan lyser). När din fiber är driftsatt får du ett välkomstmejl från oss , du kan se att WAN-lampan lyser på din fiberdosa. Då är det fritt fram för dig som kund att beställa tjänster från någon av våra tjänsteleverantörer.

Vid frågor, vänligen besök vårt kundforum.
Nyfiken på hur det kan se ut vid en fiberutbyggnad? Kolla in vår Byggblogg!

Till startsidan